Öronbesvär 
Torra hörselgångar

Huden i örat och hörselgången är tunn och känslig och under den finns dessutom både nerver och körtlar som är viktiga för kroppen. Precis som den övriga huden kan den i örat bli torr och känslig, vilket gör att klåda uppstår, särskilt vid miljöombyten.

Öronvaxet skapar en naturlig och skyddande hinna i hörselgångarna. Det skyddar mot yttre påverkan och håller hörselgången ren från bakterier och smuts.


Orsak vid torra hörselgångar
Produktionen av öronvax varierar från person till person. Om det produceras för lite kan det leda till torr hud och klåda. Överdriven rengöring av öronen kan leda till att man torkar ut huden. Men den allra vanligaste orsaken är att man petar med tops, vilket stör och ibland skadar huden. Även hår och smuts som kommer in i örat kan skapa en obalans och torr hud.

Små hörlurar kan också påverka eftersom de utsätter hörselgången för tryck. Vilket kan resultera i klåda och en irriterande känsla. Men det kan också hindra vatten från att rinna ut ur örat.

Symptom torra hörselgångar
Klåda i örat
Nedsatt hörsel
Huden blir fnasig och svullen

Förebygg problem med torra hörselgångar
Genom att använda en av våra produkter med olivolja 1–2 gånger i veckan, förebygger du torr hud och klåda i örat. Oljan mjukar upp och smörjer huden i hörselgången och hjälper örat att bibehålla sin egen balans och renhet. Om din hörselgång inte producerat tillräckligt med vax och därav blir torr, så får huden ett vaxliknande skydd med olivoljan.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram