Vaxpropp barn

Barns öron växer hela tiden, hörselgång och hörselben utvecklas. I och med att öronen utvecklas och växer kan vaxproduktionen också påverkas. För hög produktion av öronvax hos barn kan leda till vaxpropp. Men det är inte alltid att det bildar en propp i örat. Om du misstänker att ditt barn har en propp så ska du söka vård innan du gör något annat. Ta kontakt med en vårdcentral om du misstänker det.

vaxpropp barn

Symptom på vaxpropp hos barn, brukar vara densamma som hos vuxna:

  • Nedsatt hörsel
  • Lock för örat
  • Ont i örat
  • Huvudvärk och eller tryck i örat
  • Påverkan till hosta och rodnad

Problemet kan vara att barn inte alltid kan kommunicera detta, och det blir på så sätt svårt för vuxna att uppfatta att det handlar om öronen och en eventuell vaxpropp.

Förebygg vaxpropp hos barn

Ta för vana att kontinuerligt undersöka ditt barns öron. Om du upptäcker öronvax på ett barn, vad du än gör så peta inte med tops/bomullspinnar. Det kan göra det hela mycket värre, genom att trycka in öronvaxet längre in i örat. Detta kan bilda vaxpropp hos barn.

Om du ser öronvax i ytterörat hos barn, torka försiktigt med en handduk eller papper. Torka bort det öronvax du kan se. Peta inte in i hörselgången.

Misstänker du att ditt barn har fått en vaxpropp, sök hjälp på närmaste vårdcentral. Det är mycket vanligt att både vuxna och barn söker hjälp för det hos sjukvården/vårdcentral så var inte orolig för att inte kunna få hjälp.

Kan Cl-ear örondroppar och öronspray användas till barn?

Cl-ear örondroppar och öronspray kan användas av barn, vuxna och äldre. Observera att barn bör få en medicinsk diagnos före användning av Cl-ear, detta för att bekräfta att det finns problem med överflödigt öronvax.

Köpa Örondroppar och Öronspray för barn på apotek

På apotek kan du köpa örondroppar och öronspray för barn, med olivolja som kan ta bort öronvax. Köp Cl-ear på apotea.seapohem.seMEDS.seKronans ApotekApoteket och Apotek Hjärtat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram