Ta bort öronvax på 30 sekunder

Det finns flera metoder för att ta bort öronvax, men det är viktigt att vara försiktig för att undvika att skada örat. En vanliga fråga är om det finns något sätt som kan ta bort öronvax på 30 sekunder.

ta bort öronvax på 30 sekunder

En vanlig metod som kan användas för att snabbt ta bort öronvax är att använda vatten under tryck för att skölja ut öronvaxet, så kallad öronspolning. Detta kan göras med hjälp av en så kallad öronvaxpump, som sprutar ut vatten under tryck för att skölja ut öronvaxet. Denna metod är effektiv och genomförs ofta på vårdcentral eller sjukhus av sjuksköterskor. På Min Doktor kan du läsa mer om hur öronspolning går till.

En annan vanlig metod som du kan genomföra själv hemma för att ta bort öronvax snabbt är att använda örondroppar eller öronspray. Ibland kan det gå fort och ta bort öronvax då örondroppar och öronspray med olivolja mjukar upp och försiktigt avlägsnar öronvax. Olivolja är fettigt, vax är fettigt så den enkla devisen att fett löser fett är funktionen i örondroppar med olivolja. Är det hårdare öronvax du har, kan du prova ta bort öronvax med Cl-ear Express som är dubbelverkande.

Alla öron är olika så olika metoder kan fungera för vissa och inte för andra. Prova med örondroppar och öronspray för att ta bort öronvax hemma. Fungerar inte det och du upplever symtom på vaxpropp, besök vårdcentral eller sjukhus för att få det fastställt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram