Ta bort öronvax på 30 sekunder

Det finns flera metoder för att ta bort öronvax, men det är viktigt att vara försiktig för att undvika att skada örat. En vanliga fråga är om det finns något sätt som kan ta bort öronvax på 30 sekunder.

ta bort öronvax på 30 sekunder

En vanlig metod

En vanlig metod som kan användas för att snabbt ta bort öronvax är att använda olivolja. Olivolja är fettigt, vax är fettigt så den enkla devisen att fett löser fett är principen med att ta bort öronvax med olivolja. Ibland kan det gå fort och ta bort öronvax då örondroppar eller öronspray med olivolja mjukar upp och försiktigt avlägsnar öronvax. Vissa personer kan ta bort öronvax på 30 sekunder men alla öron och öronvax är olika så det kan ta lite längre tid för vissa.

Öronspray är enkelt att använda för att ta bort öronvax. Luta huvudet åt sidan, spraya 1-2 gånger, massera försiktigt utsidan. Upprepa på andra örat.

En annan metod är öronspolning

En annan vanlig metod som kan användas för att snabbt ta bort öronvax är att använda vatten under tryck för att skölja ut öronvaxet, så kallad öronspolning. Detta kan göras med hjälp av en så kallad öronvaxpump, som sprutar ut vatten under tryck för att skölja ut öronvaxet. Denna metod är effektiv och genomförs ofta på vårdcentral eller sjukhus av sjuksköterskor. På Min Doktor kan du läsa mer om hur öronspolning går till. Ofta kan det kännas obehagligt med öronspolning och därför rekommenderar vi alltid att prova ta bort öronvax med olivolja först.

Välj rätt örondroppar och öronspray med olivolja

Det finns flera produkter som erbjuder örondroppar och öronspray med olivolja. Välj en produkt som innehåller 100% olivolja som är medicinsk/farmaceutisk. Olivolja mjukar upp och avlägsnar öronvax och vaxproppar och kan göra det lättare att ta bort öronvax. Vi rekommenderar Cl-ear Öronspray, i sprayflaska för enkel applicering och Cl-ear Örondroppar. Cl-ear är ett naturligt och skonsamt sätt att behandla och förebygga problem med öronvax. Består enbart av farmaceutiskt renad olivolja. Cl-ear Olivolja örondroppar mjukar varsamt upp, smörjer och hjälper till att ta bort öronvax.

cl-ear örondroppar och öronspray för att ta bort öronvax
Cl-ear Express, Cl-ear Olivolja Öronspray och Cl-ear Olivolja Örondroppar. Ett bra alternativ för

Om du upplever att det är hårdare öronvax du har, kan du prova ta bort öronvax med Cl-ear Express som är dubbelverkande. Den speciella dubbelverkande formeln i Cl-ear Express bryter upp hårt öronvax, vilket gör det enklare att ta bort. Innehåller både glycerol som försiktigt mjukar upp vaxet samt karbamidperoxid som släpper ut syre och bryter upp hårt öronvax.

Olika metoder kan fungera olika bra då alla öron är olika

Alla öron är olika så olika metoder kan fungera för vissa och inte för andra. Prova med örondroppar och öronspray för att ta bort öronvax hemma. Fungerar inte det och du upplever symtom på vaxpropp, besök vårdcentral eller sjukhus för att få det fastställt.

Köpa Örondroppar och Öronspray med Olivolja på apotek

På apotek kan du köpa örondroppar och öronspray med olivolja som kan ta bort öronvax. Köp Cl-ear på apotea.se, apohem.se, MEDS.se, Kronans Apotek, Apoteket och Apotek Hjärtat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram