Vaxpropp huskur

Finns det huskur för vaxpropp? Det finns många sätt att ta bort en vaxpropp på egen hand. Oftast räcker det med receptfria läkemedel för att bli av med vaxproppen. Du som är vuxen kan testa att få bort vaxproppen själv. Om ett barn har en vaxpropp bör du ta hjälp av en vårdcentral.

Detta kan du göra själv för att bli av med en vaxpropp i örat:

Olivolja vid vaxpropp

En vanlig huskur är att droppa i lite olivolja i örat. Olivoljan ska då vara fingervarm och droppas i försiktigt. Oljan är fettlösande och kan lösa upp vaxproppen. Låt oljan vara kvar i örat en stund innan du sköljer med ljummet vatten.

Receptfria läkemedel mot vaxproppar

På apotek hittar du flera receptfria läkemedel för att bli av med din vaxpropp och överflödigt öronvax. Cl-ear örondroppar- och öronspray både förebygger, löser upp öronvax och vaxpropp. Cl-ear olivolja innehåller farmaceutisk olivolja vilket är populärt bland flera receptfria öronspray och örondroppar. Olivolja mjukar upp och avlägsnar öronvax. Vill du bli av med hårt öronvax rekommenderar vi Cl-ear Express som är dubbelverkande.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram