Vaxpropp huskur

Finns det huskur för vaxpropp? Det finns många sätt att ta bort en vaxpropp på egen hand. Oftast räcker det med receptfria läkemedel för att bli av med vaxproppen. Du som är vuxen kan testa att få bort vaxproppen själv. Om ett barn har en vaxpropp bör du ta hjälp av en vårdcentral.

Vaxpropp huskur

Detta kan du göra själv för att bli av med en vaxpropp i örat:

Olivolja vid vaxpropp

En vanlig huskur mot vaxpropp som man talar om är att droppa i lite olivolja i örat. Men, det är ofta kladdigt att hålla på med vanliga olivoljan hemma. Därför finns det örondroppar och öronspray med farmaceutisk olivolja som effektivt löser upp och tar bort öronvax och undviker vaxpropp. Faktiskt så är olivolja den vanligaste ingrediensen i örondroppar och öronspray som finns att köpa på apotek.

Cl-ear Olivolja Örondroppar, förebygg och lindra vaxpropp och öronvax

Huskur mot vaxpropp - Tre enkla steg

Det är enkelt att använda örondroppar med olivolja. Börja med att luta huvudet åt sidan med det drabbade örat uppåt. Undvik att röra örat med droppmunstycket och tryck inte in munstycket i hörselgången.

1. Droppa 3 till 6 droppar i örat och massera försiktigt utsidan av örat. Låt droppar verka några minuter så att de når trumhinnan medan du håller huvudet lutat.

2. Förslut försiktigt örat med en bomullstuss för att förhindra läckage.

3. För att ta bort oljan, luta örat nedåt och låt oljan rinna ut. Torka försiktigt utanför örat för att ta bort rester.

Använd dropparna två gånger om dagen i upp till 5 dagar.

Vaxpropp - effektiv huskur med öronspray som innehåller olivolja

På samma enkla sätt med örondroppar så föredrar många att använda öronspray, kanske är det ännu enklare. Börja med att luta huvudet åt sidan med drabbat öra uppåt.

1. Håll flaskan i upprätt läge med spraymunstycket placerat i hörselgången och tryck ned pumpen 1 eller 2 gånger.

2. Massera försiktigt utsidan av örat.

3. Förslut försiktigt örat med en bomullstuss för att förhindra läckage. För att ta bort oljan, luta örat nedåt och låt oljan rinna ut. Torka försiktigt utanför örat för att ta bort rester.

Receptfria produkter mot vaxproppar

På apotek hittar du flera receptfria produkter för att bli av med din vaxpropp och överflödigt öronvax. Cl-ear örondroppar- och öronspray både förebygger, löser upp öronvax och vaxpropp. Cl-ear olivolja innehåller farmaceutisk olivolja vilket är populärt bland flera receptfria öronspray och örondroppar. Olivolja mjukar upp och avlägsnar öronvax. Vill du bli av med hårt öronvax rekommenderar vi Cl-ear Express som är dubbelverkande.

Köpa Örondroppar och Öronspray med Olivolja på apotek

På apotek kan du köpa örondroppar och öronspray med olivolja som kan ta bort öronvax. Köp Cl-ear på apotea.seapohem.seMEDS.seKronans ApotekApoteket och Apotek Hjärtat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram