Ta bort öronvax - Öronvax Borttagning med Cl-ear

Först och främst vill vi slå hål på vanliga myter om öronvax. Faktum är att öronvax är något bra, öronvax, även känt som cerumen, är en naturlig substans som produceras av körtlar i hörselgången. Dess huvudsakliga funktion är att skydda hörselgången från damm, smuts, bakterier och andra främmande föremål samt att smörja hörselgången.Öronvax kan variera i färg och konsistens mellan individer och kan vara antingen mjukt eller hårt. Normalt sett försvinner öronvaxet på egen hand när det rör på sig mot öppningen av hörselgången och sedan torkar ut och faller bort. Ibland kan dock öronvaxet byggas upp i form av en vaxpropp och orsaka problem, såsom hörselnedsättning, klåda eller smärta.

Vanliga orsaker till mycket öronvax

Det finns olika faktorer som kan göra att öronvaxet stannar kvar i dina öron. Örats inre del är ett självrengörande system som föser ut vaxet, man kan hjälpa genom att rensa öronvaxet  med Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar.

Några faktorer att ta hänsyn till när det kommer till vax i öronen

 • Produktion av öronvax: Vissa individer producerar naturligt mer öronvax än andra. Detta kan vara en genetisk faktor som varierar mellan personer.
 • Användning av hörlurar eller hörapparater: Användning av hörlurar eller hörapparater kan ibland leda till att öronvax pressas djupare in i hörselgången och därmed ansamlas.
 • Frekvent användning av öronproppar eller bomullspinnar: Användning av öronproppar eller bomullspinnar för att rengöra öronen kan faktiskt leda till att öronvax trycks djupare in i hörselgången, vilket kan bidra till ansamling av vax.
 • Ålder: Äldre människor har ibland en tendens att producera mindre öronvax, vilket kan leda till att det ansamlas och blir trångt i hörselgången.
 • Klimatförhållanden: Torra klimat kan bidra till att öronvaxet torkar ut och blir mer klumpigt, vilket kan göra det svårare att naturligt falla ut ur hörselgången och därmed öka risken för ansamling.
 • Anatomiska faktorer: Vissa anatomiska variationer, såsom eksem, smalare eller böjda hörselgångar, kan göra det svårare för öronvaxet att rinna ut på ett normalt sätt och öka risken för ansamling.

Symptom på öronvax

Ibland uppstår problem med transporten av öronvax, vaxet stannar i örat och en blockering, det vill säga en vaxpropp uppstår. När en vaxansamling fyller hörselgången kan man uppfatta att det pressas mot trumhinnan, vilket kan orsaka smärta, om vaxet har tryckt hårt mot hörselgången eller om det har orsakat en öroninfektion.

Symtom på öronvax kan variera mellan individer och kan inkludera följande

 • Obehag eller tryckkänsla: Öronvaxet kan också orsaka en känsla av obehag eller tryck i örat. Detta beror på att vaxet kan trycka mot hörselgångens väggar och skapa en känsla av trångt utrymme.
 • Klåda: Ansamling av öronvax kan orsaka klåda i hörselgången. Klådan kan vara mild till måttlig och kan vara irriterande för personen.
 • Hörselnedsättning: Öronvax som ansamlas och täpper till hörselgången kan leda till en känsla av nedsatt hörsel eller hörselnedsättning. Det kan göra det svårare att höra ljud tydligt eller få en känsla av att ljudet är dämpat.
 • Öronsmärta: Ibland kan ansamling av öronvax leda till öronsmärta. Detta kan vara särskilt fallet om vaxet har tryckt hårt mot hörselgången eller om det har orsakat en öroninfektion.

Öronvax behandling: Säkra sätt att få ut vax ur öronen

Att försöka ta bort öronvax på egen hand är enkelt med olivolja, Cl-ear Örondroppar Olivolja som innehåller medicinsk olivolja som mjukar upp och tar bort öronvaxet. Tänk på att det kan vara riskabelt och leda till skada om det inte görs på rätt sätt. Det kan vara bra att fråga sjukvården om du är osäker på hur du ska ta bort öronvaxet på ett säkert sätt. Naturligtvis är det bra att låta öronvaxet naturligt försvinna men för många människor kommer öronvaxet att röra sig mot öppningen av hörselgången och sedan torka ut och falla bort på egen hand men det gäller inte alla.

 Detta är de säkraste och mest naturliga metoderna för att få vax ur öronen:

 1. Använd örondroppar: Cl-ear Örondroppar Olivolja  är effektivt eftersom att fett löser fett, det går också bra att droppa oljan försiktigt i hörselgången och slut hörselgången med en bit fetvadd.
 2. Använd ljummet vatten: Att skölja öronen med ljummet vatten kan hjälpa till att lösa upp och ta bort överflödigt öronvax. Använd en liten mängd vatten och en pipett eller en specialdesignad öronspolning påse för att försiktigt spruta vatten in i hörselgången. Luta huvudet åt sidan så att vattnet kan rinna ut, och använd en mjuk handduk för att torka öronen försiktigt.
 3. Använd öronvaxlösande medel: Öronvaxlösande medel, såsom droppar som innehåller vatten, väteperoxid eller glycerin, kan användas för att mjuka upp och lösa upp öronvaxet. Följ instruktionerna på förpackningen och använd dropparna enligt anvisningarna.
 4. Undvik att använda bomullspinnar/ tops: Bomullspinnar kan skjuta öronvaxet djupare in i hörselgången och utgör en risk för skada genom att pressas vaxet mot trumhinnan eller skada hörselgången..Undvik att använda bomullspinnar!
 5. Konsultera vården: Om öronvaxet är hårt eller om du upplever obehagliga symtom såsom hörselnedsättning, smärta eller klåda, är det bäst att rådgöra med en läkare eller en hörselspecialist. De kan utföra en professionell öronundersökning och rekommendera lämplig behandling, vilket kan inkludera  att suga rent öronvaxet eller skölja örat med specialutrustning eller avlägsna öronvaxet manuellt med specialverktyg.

Ta bort hårt öronvax

Om det visar sig att öronvaxet är hårt kan du ta bort öronvax med Cl-ear Örondroppar Express. Det är dubbelverkande örondroppar som mjukar upp och tar bort hårt öronvax innan det bildats en ordentlig vaxpropp. Cl-ear Express innehåller glycerol som försiktigt löser upp vaxet och karbamidperoxid som frigör syre så att det blir lättare att få bort.

Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar
Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar

Öronvax borttagning på 30 sekunder

Det kan gå fort att ta bort öronvax. Prova örondroppar eller öronspray med olivolja från Cl-ear. Ibland kan det gå fort och ta bort öronvax på 30 sekunder. Är det hårdare öronvax kan du prova ta bort öronvax med Cl-ear Express som är dubbelverkande.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram