Öronvax borttagning

Först och främst vill vi slå hål på vanliga myter om öronvax. Faktum är att öronvax är något bra. Öronvax är ett naturligt och viktigt skydd för örat och håller hörselgången ren. Om allt fungerar som det ska transporteras öronvaxet ut ur örat av sig själv. Öronvax är nämligen ett naturligt rengöringsmedel i örat. På vägen tar det dessutom med sig skräp, smuts och hudflagor.

Öronvax kan orsaka problem

Ibland uppstår problem med transporten av öronvax, vaxet stannar i örat och en blockering uppstår. Den här blockeringen kan bilda en vaxpropp som fyller hörselgången eller pressas mot trumhinnan. Symtom på vaxpropp kan du läsa om här. Lagom mycket öronvax är bra, för mycket leder till vaxproppar. Vaxet ser också annorlunda ut hos olika människor. Vissa har mer och/eller hårdare vax och får därför fler vaxproppar.

Vanliga orsaker till mycket öronvax

Vanliga orsaker till att vaxet stannar kvar i örat och riskerar att bilda en vaxpropp är att peta sig i örat med finger/bomullspinnar eller användning av hörlurar och hörapparater eftersom det kapslar in och trycker in vaxet. För mycket bad kan också göra att öronvax samlas i örat och bildar vaxpropp.

Öronvax borttagning

Du kan enkelt ta bort öronvax med olivolja. Cl-ear Örondroppar Olivolja med medicinsk olivolja mjukar upp och tar bort öronvax. Ta bort öronvax med Olivolja? Ja, det är vetenskapligt bevisat att olivolja löser upp öronvax. Olivolja är ett naturligt smörjmedel som försiktigt mjukar upp och tar bort öronvax och på så sätt förebygger vaxproppar. Dessutom är det en 100% naturlig produkt.

Ta bort hårt öronvax

Om det visar sig att öronvaxet är hårt kan du ta bort öronvax med Cl-ear Örondroppar Express. Det är dubbelverkande örondroppar som mjukar upp och tar bort hårt öronvax innan det bildats en ordentlig vaxpropp. Cl-ear Express innehåller glycerol som försiktigt löser upp vaxet och karbamidperoxid som frigör syre så att det blir lättare att få bort.

Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar
Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar

Öronvax borttagning på 30 sekunder

Det kan gå fort att ta bort öronvax. Prova örondroppar eller öronspray med olivolja från Cl-ear. Ibland kan det gå fort och ta bort öronvax på 30 sekunder. Är det hårdare öronvax kan du prova ta bort öronvax med Cl-ear Express som är dubbelverkande.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram