Öronbesvär 
Vatten i örat

Om man badar mycket kan man få lock eller ont i örat. Det kan bero på att vatten kommit in i hörselgången och blivit kvar. Detta påverkar hörselgångens miljö negativt och bakterier eller svampar får lättare fäste, vilket kan göra att en inflammation uppstår.

Extern otit, hörselgångsinflammation, hörselgångseksem och simmaröra är olika namn för samma sak. Huden i hörselgången är torr, irriterad, skadad och har påverkats av bakterier eller svampar.

Vatten i örat? Förebygg och lös problem med Cl-ear

Orsak till vatten i örat
Extern otit drabbas oftast personer som simmar och badar mycket eller utför andra vattenaktiviteter. Speciellt i varma och fuktiga klimat, där vaxet inte helt hinner torka.

Symptom vid vatten i örat
Lock för örat
Märkbart sämre hörsel
Problem med balansen
Öronsus eller att det låter ihåligt

Förebygg och lös problem med vatten i örat
Olja och vax i örat gör så att vattnet lättare rinner ut. De bildar en hinna som skyddar mot uttorkning och irritation, orsakad av infektion och bakterier. Använder du hörlurar eller hörapparat är det klokt att spraya med olivolja 1–2 gånger i veckan.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram