Ta bort öronvax

Först och främst vill vi slå hål på vanliga myter om öronvax. Faktum är att vaxet som finns i öronen är något bra. Det är ett naturligt och viktigt skydd för örat och håller hörselgången ren. Om allt fungerar som det ska transporteras vaxet ut ur örat av sig själv. Det är nämligen ett naturligt rengöringsmedel i örat. På vägen tar det dessutom med sig skräp, smuts och hudflagor.

Ibland uppstår problem med transporten av öronvax, vaxet stannar i örat och en blockering uppstår. Den här blockeringen kan bilda en vaxpropp som fyller hörselgången eller pressas mot trumhinnan. Symtom på vaxpropp kan du läsa om här. Lagom mycket vax är bra, för mycket leder till vaxproppar. Vaxet ser också annorlunda ut hos olika människor. Vissa har mer och/eller hårdare vax och får därför fler vaxproppar.

Vanliga orsaker till mycket öronvax

Vanliga orsaker till att vaxet stannar kvar i örat och riskerar att bilda en vaxpropp är att peta sig i örat med finger/bomullspinnar eller användning av hörlurar och hörapparater eftersom det kapslar in och trycker in vaxet. För mycket bad kan också göra att öronvax samlas i örat och bildar vaxpropp.

Öronvax borttagning

Du kan enkelt avlägsna öronvax med olivolja. Cl-ear Örondroppar Olivolja med medicinsk olivolja mjukar upp och avlägsnar vax i öronen. Ta bort öronvax med Olivolja? Ja, det är vetenskapligt bevisat att olivolja löser upp vax. Olivolja är ett naturligt smörjmedel som försiktigt mjukar upp och avlägsnar vax i örat och på så sätt förebygger vaxproppar. Dessutom är det en 100% naturlig produkt.

Om det visar sig att vaxet är hårt kan du avlägsna vaxet med Cl-ear Örondroppar Express. Det är dubbelverkande örondroppar som mjukar upp och avlägsnar hårt öronvax innan det bildats en ordentlig vaxpropp. Cl-ear Express innehåller glycerol som försiktigt löser upp vaxet och karbamidperoxid som frigör syre så att det blir lättare att få bort.

Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar
Cl-ear Express, Cl-ear Olivola öronspray, Cl-ear olivolja örondroppar

Det kan gå fort att ta bort överflödigt vax i örat. Prova örondroppar eller öronspray med olivolja från Cl-ear. Ibland kan det gå fort och ta bort öronvax på 30 sekunder. Är det hårdare vax vi pratar om kan du prova Cl-ear Express som är dubbelverkande.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram